Pincérsegéd
- 3 hétKépzés időtartama
- közepesNehézségi szint
- Képzés ára165.000
- Képzés előtt min. 2 héttelJelentkezési határidő
Tanfolyam időtartama | 3 hét |
Minimális létszám | 8 fő |
Maximum létszám | 15 fő |
Tanfolyam díja | 165.000,- Ft (áfamentes oktatás) |
A képzési díj - az akkreditált vizsgaközpont vizsgadíjának kivételével - minden költséget tartalmaz (pl. tananyag, belépőjegy, modulzáró tanúsítvány díja, stb.). | |
Vizsga | A szakmai vizsga akkredtiált vizsgaközpontban történik az ott meghatározott áron, cégünktől függetlenül. A képzési díj ezt a vizsgadíjat nem tartalmazza, mivel azt a választott akkreditált vizsgaközpontnak kell megfizetnie az általa meghatározott áron. A vizsgára jelentkezés a résztvevő feladata, cégünk hasznos információkkal segítni a résztvevőket. |
Fizetési feltételek | Budapesti képzés esetén, a tanfolyam megkezdéséhez 30.000,-Ft előleg megfizetése szükséges. |
Részletfizetési lehetőség | lehetőség van 2 részletben történő fizetésre. |
Végzettséget igazoló dokumentum | A képzés modulzáró vizsgákkal zárul, amelynek sikeres teljesítése esetén képző intézményünk kiállítja a képzés elvégzését igazoló tanúsítványt, amely az akkreditált vizsgaközpontban való vizsgajelentkezés feltétele (szakmai vizsga). Sikeres szakmai vizsgát követően a vizsgaközpont szakmai bizonyítványt állít ki, amely államilag elismert pincérsegéd szakképesítést tanúsít. A szakmai bizonyítványt a szakmai vizsgát szervező akkreditált vizsgaközpont állítja ki, amely a cégünktől függeltenül működik. |
Képzés nyilvántartásba vételi száma | A szakma azonosító száma: 4 1013 23 04 |
Tematika, bemeneti feltételek | A pincérsegéd képzés feltételeit és részleteti a minisztérium szabályozza. A képzési követelmények ezen a linken olvashatóak. A pincérsegédre vonatkozó előírások a 10. pontban találhatóak (20. oldaltól kezdődően). |
Bankszámlaszámunk:
10401804-50526577-66671001
Nemzetközi számlaszám (IBAN):
HU71 1040 1804 5052 6577 6667 1001
Banki azonosító: 0180-24AMBC-100
SWIFT KÓD: OKHB HUHB
PINCÉRSEGÉD KÉPZÉS IDŐPONTJAI
Képzés időpontja | Helyszín |
---|---|
Jelenleg nincsen meghirdetett időpont. |
BETÖLTHETŐ MUNKAKÖRÖK
Legjellemzőbb FEOR szám: 5133 - Pultos
A jogszabály szerint ellátható feladatok megegyeznek a Pincér - vendégtéri szakember szakmával rendelkező személyek által ellátható feladatokkal, az alábbi korlátozásokkal.
Az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről, valamint egyes műszaki szabályozási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet 1.§ (2) bekezdése, illetve az 1. sz. melléklet 65. pontja alapján a pincérsegéd részszakma gyakorlója a részszakma keretében ellátható tevékenységi körében jogosult "Meleg és hideg ételek, cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt, italok kiszolgálása" tevékenység végzésére.
TANFOLYAMON MEGSZEREZHETŐ ISMERETEK
A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segéd feladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.
SZINTFELMÉRŐ, VIZSGAKÖVETELMÉNYEK
Bemeneti feltételek:
- Egészségügyi alkalmasság: foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat, igazolás minta: itt.
- Pályaalkalmassági vizsgálat
VIZSGAKÖVETELMÉNY
A vizsgázó egyszerű éttermi terítést végez 2 főre, mely során eltérő szalvétahajtogatási módokat mutat be (minimum 2 félét). Bemutatja az asztalon található és a vizsgabizottság által kijelölt egyéb éttermi eszközöket (minimum 10 db-ot). Bemutatja a szabályos tányérfogást és tálcavitelt. Készít egy adag eszpresszó kávét. A vizsga során a vizsgabizottság szakmai beszélgetés során meggyőződik szakmai tudásáról is. (általános felszolgálási szabályok, alapvető italismeret, szakmai ismeretek.).