Pincérsegéd

Pincérsegéd

Az ellátható feladatok megegyeznek a Pincér - vendégtéri szakemberével bizonyos korlátozásokkal.
  • 3 hétKépzés időtartama
  • közepesNehézségi szint
  • 165.000
    Képzés ára
  • Képzés előtt min. 2 héttelJelentkezési határidő

 

Tanfolyam időtartama

3 hét

Minimális létszám 8 fő 
Maximum létszám 15 fő
Tanfolyam díja

165.000,- Ft (áfamentes oktatás)

  A képzési díj - az akkreditált vizsgaközpont vizsgadíjának kivételével - minden költséget tartalmaz (pl. tananyag, belépőjegy, modulzáró tanúsítvány díja, stb.).
Vizsga

A szakmai vizsga akkredtiált vizsgaközpontban történik az ott meghatározott áron, cégünktől függetlenül.

A képzési díj ezt a vizsgadíjat nem tartalmazza, mivel azt a választott akkreditált vizsgaközpontnak kell megfizetnie az általa meghatározott áron. A vizsgára jelentkezés a résztvevő feladata, cégünk hasznos információkkal segítni a résztvevőket.

A veszélyhelyzet alatt a részvétel feltétele egy negatív COVID-19 antigén gyorsteszt, amelyet a helyszínen végzünk el. A vizsgálat költsége 6.000 Ft.
Fizetési feltételek Budapesti képzés esetén, a tanfolyam megkezdéséhez 30.000,-Ft előleg megfizetése szükséges.
Részletfizetési lehetőség lehetőség van 2 részletben történő fizetésre.
Végzettséget igazoló dokumentum

A képzés modulzáró vizsgákkal zárul, amelynek sikeres teljesítése esetén képző intézményünk kiállítja a képzés elvégzését igazoló tanúsítványt, amely az akkreditált vizsgaközpontban való vizsgajelentkezés feltétele (szakmai vizsga). Sikeres szakmai vizsgát követően a vizsgaközpont  szakmai bizonyítványt állít ki, amely államilag elismert pincérsegéd szakképesítést tanúsít.

A szakmai bizonyítványt a szakmai vizsgát szervező akkreditált vizsgaközpont állítja ki, amely a cégünktől függeltenül működik.

Képzés nyilvántartásba vételi száma A szakma azonosító száma: 4 1013 23 04
Tematika, bemeneti feltételek

A pincérsegéd képzés feltételeit és részleteti a minisztérium szabályozza. A képzési követelmények ezen a linken olvashatóak. A pincérsegédre vonatkozó előírások a 10. pontban találhatóak (20. oldaltól kezdődően).

 

Bankszámlaszámunk:
10401804-50526577-66671001
Nemzetközi számlaszám (IBAN):
HU71 1040 1804 5052 6577 6667 1001
Banki azonosító: 0180-24AMBC-100 
SWIFT KÓD: OKHB HUHB 

PINCÉRSEGÉD KÉPZÉS IDŐPONTJAI

Képzés időpontjaHelyszín
Jelenleg nincsen meghirdetett időpont.

BETÖLTHETŐ MUNKAKÖRÖK

Legjellemzőbb FEOR szám: 5133 - Pultos
A jogszabály szerint ellátható feladatok megegyeznek a Pincér - vendégtéri szakember szakmával rendelkező személyek által ellátható feladatokkal, az alábbi korlátozásokkal.

Az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről, valamint egyes műszaki szabályozási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet 1.§ (2) bekezdése, illetve az 1. sz. melléklet 65. pontja alapján a pincérsegéd részszakma gyakorlója a részszakma keretében ellátható tevékenységi körében jogosult "Meleg és hideg ételek, cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt, italok kiszolgálása" tevékenység végzésére.

TANFOLYAMON MEGSZEREZHETŐ ISMERETEK

A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segéd feladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.

SZINTFELMÉRŐ, VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Bemeneti feltételek:

  • Egészségügyi alkalmasság: foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat, igazolás minta: itt.
  • Pályaalkalmassági vizsgálat

VIZSGAKÖVETELMÉNY

A vizsgázó egyszerű éttermi terítést végez 2 főre, mely során eltérő szalvétahajtogatási módokat mutat be (minimum 2 félét). Bemutatja az asztalon található és a vizsgabizottság által kijelölt egyéb éttermi eszközöket (minimum 10 db-ot). Bemutatja a szabályos tányérfogást és tálcavitelt. Készít egy adag eszpresszó kávét. A vizsga során a vizsgabizottság szakmai beszélgetés során meggyőződik szakmai tudásáról is. (általános felszolgálási szabályok, alapvető italismeret, szakmai ismeretek.).